Marinovaný losos

Potřebujeme:

naporcovanou zadní část lososa bez šupin, 1 PL mořské soli, 1 PL cukru, 1 PL rozdrceného koření, 1 PL brandy
Omáčka: 2 PL německé hořčice, 1 PL cukru, 1 žloutek, 7 PL olivového oleje, 2 lžičky nakrájeného kopru , pepř, sůl

Jak na to:

Omáčku udělejte stejnou jako majonézu a odložte.
Všechny ostatní suroviny smíchejte v misce. Směsí potřete lososí filety a poklademe je na sebe na desku. Zakryjte alobalem a zatižte druhou deskou. Na 24 hod. dejte do chladničky.
Poté nechte lososí maso dobře okapat a nakrájejte ho na tenké plátky. Ozdobte čerstvým koprem a plátky citronu.

Jako příloha je vhodný tmavý chléb s máslem.

Podobné recepty:

Marinovaný losos s koprovou omáčkou a okurkovou vystýlkou, Losos marinovaný ve víně, Losos se smetanovou omáčkou, Losos na rajčatech, Losos s rajčatovou omáčkou