Hrušky v karamelovým krémem

21.11.2011
Potřebujeme:

4-8 zralých hrušek, 150 g cukru, 1 l mléka, 2 balíčky vanilkového pudinku, 1 citron, 1 šlehačku, čokoláda, moučkový cukr

Jak na to:

Krystalový cukr skaramelizujte, zalijte ho polovinou mléka a za mírného míchání přiveďte k varu. Ve zbylém mléce rozkvedlejte pudinkový prášek a vlijte do vroucího karamelového mléka. Za stálého míchání chvíli povaříme a pak odstavte. Hrušky očistěte, zbavte jádřinců a podélně nakrájejte na čtvrtky. Pokapejte je citronovou šťávou aby nezhnědla. Pokud jsou tvrdé, můžete je chvíli povařit v oslazené vodě. Hrušky poklademe svisle do širších sklenic, zalijte je karamelovým krémem a dejte zchladit. Před podáváním ozdobte trochou šlehačky a strouhanou čokoládou.

Podobné recepty:

Hrušky s rokfórem, Hrušky s medem a skořicí, Opilé hrušky, Voňavé hrušky, Cupcakes s karamelovým krémem