Kapr na zelenině

5.10.2012
Potřebujeme:

4 porce kapra, 1 PL soli, 4 stroužky česneku, 2-3 červené papriky, 2 lžíce sádla, 4 lžíce oleje, 4 lžíce kečupu, 2 dl vývaru, 1 kg brambor, 2 svazky mražené fazolky, svazek mladé cibulky s natí, drcené barevné pepř, kmín, pálivá mletá paprika, tymián

Jak na to:

Očištěné, omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme, posypeme kmínem, prolisovaným česnekem a mletou paprikou. Na 20 min. odložte. Prudce opečte ze všech stran na rozpáleném sádle.
Do vymazaného pekáčku rozložte očištěnou pokrájenou zeleninu (kromě fazolky). Poklademe kapra, pokapejte kečupem, posypte tymiánem, podlijeme vývarem a v troubě zapékáme asi 20 min. při 175 ° C.
Brambory oloupejte, překrojte na čtvrtky a uvařte spolu s fazolkami. Sceďte. Orestujte na zbytku oleje, posypte kmínem.
Kapra rozdělte na talíře, obložte zeleninou, bramborami a polijte výpekem.

Podobné recepty:

Kapr po mlynářsku, Kapr na modro, Kapr na jablkách, Kapr na zázvoru, Pečený kapr na zelenině