Slavonský kuřecí salát

Potřebujeme:

1 kuře (asi 1 kg), 200 ml majonézy, 200 g květáku, 100 g hrášku, 200 g mrkve, 1 celer, 1 petržel, 2 brambory, 1 svazek petrželky, pepř, sůl

Jak na to:

Očištěné a omyté kuře dejte do chladné vody a vařte, po 30 min. přidejte petržel, mrkev a celer. Mezitím květák rozeberte na růžičky, uvařte v osolené vodě a přeceďte. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
Když je kuře měkké, polévku přecedíme, maso obereme z kostí a nadrobno nakrájejte. Mrkev, celer a petržel nakrájejte nadrobno a dejte spolu s masem do salátové mísy. Vše dobře promíchejte a ochuťte solí a mletým pepřem. Přidejte hrášek, brambory a květák. Ještě jednou vše promíchejte se 150 ml majonézy. Zbylou majonézu nalijte navrch salátu a ozdobte ho nasekanou petrželkou.

Podobné recepty:

Salát Angelo, Kuřecí salát, Kuřecí salát, Americký salát, Kuřecí jednohubky