Dýně plněná masem

Potřebujeme:

1 menší dýně, 200 g vepřového masa, 200 g hovězího masa, 60 g rýže, 1 vejce, 30 g sádla, 40 g cibule, pepř, 40 g uzené slaniny, 1 bobkový list, 4 zrnka nového koření, 4 zrnka černého koření, 250 g zakysané smetany, 20 g hladké mouky, sůl

Jak na to:

Dýni oloupejte, při stopce odřízněte vršek a dlouhou lžící vyberte vnitřek. Maso pokrájejte a umelte, rýži duste. Na sádle zpěníme cibuli, přidejte mleté ​​maso a spolu duste. Vychladlé maso smíchejte s vejcem, rýží, osolte, opepřete. Dýni naplňte, obložte plátky uzené slaniny, přidejte bobkový list, pepř, podlijeme horkou vodou a dejte do trouby zapéct. Upečenou dýni zalijte zakysanou smetanou, kterou jste rozmíchali s moukou a trochu povařili. Dýni podávejte nakrájenou na silnější plátky spolu s omáčkou.

Podobné recepty:

Dýně s příchutí, Zavařovaná dýně vhodné na prívarok nebo polévku, Plněná dýně, Nakládané okurky, zelená rajčata a malé dýně, Zapékané mladé dýně