Špenátové věžičky se šlehačkou

Potřebujeme:

¼ kg pečeného vepřového bůčku bez kosti, ¼ kg vařeného vepřového plece, 1 tavený sýr, 50 g cibule, 20 g másla, 40 g hladké mouky, 1/8 l mléka, 1 balíček špenátového protlaku, 2 vejce, 8 plátků chleba, olej , 2 stroužky česneku, 50 ml smetany ke šlehání, 16 pražený mandlí, kapie, pepř, sůl

Jak na to:

Vepřový bůček, plec a cibuli umelte na masovém strojku, osolte, přidejte tavený sýr a vymíchejte dohladka. Směs rozetřete asi v 1 cm vrstvě na tác a nechte v chladničce ztuhnout.
Z másla a hladké mouky připravte jíšku, zřeďte ji mlékem, osolte, opepřete a za stálého míchání přidejte špenát, prolisovaný česnek a žloutky. Z bílků ušlehejte sníh, který vmíchejte do vychladlého špenátu. Z této směsi upražte na pánvi na vdolky vymaštěném olejem 16 placek.
Vykrajovátka vykrojte stejně velká kolečka: 16 ze špenátových placek, po 8 z chleba a z masové směsi. Smetanu ušleháme. Chlebové kolečka opečte na oleji, položte jako základ věžičky. Na ně dejte kolečko špenátu, potom masovou směs a poslední vrstvu tvoří opět špenát.

Podobné recepty:

Špenátové karbanátky, Věžičky z listového těsta, Věžičky z listového těsta, Jehněčí steak se špenátovými listy na česneku, Věžičky z listového těsta