Rýže osmi rozkoší

Potřebujeme:

200 g uvařené rýže, po 50 g různých druhů ovoce (jablka, hrušky, meruňky, ananas, broskve, švestky, třešně, ryngle), 20 g rozinek, 30 g mandlí, 120 g moučkového cukru, 50 g sádla

Jak na to:

Na pánvi rozpalte sádlo, postupně přidejte uvařenou rýži, pokrájené ovoce, rozinky, pokrájené mandle, cukr a míchejte asi 3 min., Případně i déle, aby se rýže dobře zahřála a promíchala s cukrem a ovocem. Směs dejte do kulaté mísy nebo ozdobné nákypové formy, vyklopte na talíř a hned podávejte.

2. způsob přípravy:
Střídavě vrstvěte rýži s jednotlivými druhy ovoce, přičemž vrstvou rýže střídání ukončete.

Podobné recepty:

Hrnec rozkoší, Rýže, Rýžovo tuňákový salát, Rýže na pomeranči, Dvoubarevná rýže