Steak z tuňáka s banánovým - jogurtovým salátem

21.11.2011
Potřebujeme:

4 steaky z tuňáka (po 140 g), 3 banány, 300 g cherry rajčátek, 100 g nízkotučného jogurtu, 4 lžíce bílého vinného octa, kůra z 1 limetky, šťáva z 1 citronu, 1 nať kopru, 1 petrželka, 2 PL olivového oleje, 2 lžíce mleté ​​hořčice, 2 lžíce kari koření, 2 PL cukru, drcený pepř, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Steaky opepřete steaky drceným pepřem a limetkovou kůrou. Oloupejte banány a nakrájejte je na plátky, které pokapeme citronovou šťávou. Nakrájejte koktejlové rajčata na plátky a opatrně je promíchejte s plátky banánů. Dressing připravte tak, že smíchejte jogurt s octem, koprem, petrželkou, olejem a hořčicí a ochuťte solí, černým a kari kořením a nakonec oslaďte. Nalijte na banánový salát a opatrně promíchejte. Na teflonové pánvi mírně zahřejte olej, tak aby se z ní nedýmilo. Vložte steaky z tuňáka a smažte pouze z jedné strany asi 4 min. Dejte porce ryby na talíř. Přidejte banánový salát a ozdobte petrželkou.

Podobné recepty:

Opečený steak z tuňáka, Lososový steak s cuketou a citrónovou omáčkou, Metropolitan hovězí steak, Tuňákový salát, Tuňákový salát