Španělská omáčka

12.6.2012
Potřebujeme:

petržel, celer, mrkev, cibule, mouka, slanina, zbytky masa, bobkový list, masový vývar, 1 PL bílého vína, 1 lžičku rumu, citronová šťáva, mletý pepř

Jak na to:

Nakrájejte petrželový, celerový a mrkvový kořen, na kolečka cibuli, trochu slaniny a kousky masa a poduste do hněda s trochou mletého pepře a několika bobkovými listy. Pak nasypte na ně tolik mouky, kolik přijmou. Když i mouka zhnědne, nalijte na ni masový vývar a dobře povařte. Před podáváním přidejte k ní bílé víno, rum a citrónovou šťávu. Po protlačení přes síto ještě jednou povařte. Podávejte k různým masovým pokrmům.

Podobné recepty:

Španělská rýže, Španělská omeleta, Španělská Sangria, Kuře ze Španělska, Španělská mísa