Ďábelská pizza

19.10.2012
Potřebujeme:

300 g mletého vepřového masa, 50 g slaniny, 150 g sýra (eidam), 50 ml piva (vína), 200 g kečupu, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 feferonky, petrželová nať, tuk na vymazání plechu, mletá paprika, oregano , mletý pepř, sůl

Jak na to:

Slaninu nakrájejte na malé kostičky. Cibuli oloupejte, feferonky omyjeme a obojí nadrobno nakrájejte. Spolu se slaninou dejte na pánev a za stálého míchání dozlatova upražte. Přidejte maso a prudce ho osmahneme. Směs podlijeme pivem a po chvíli přidejte 3 lžíce kečupu, utřený česnek, sůl a koření. Promíchejte a chvíli poduste.
Připravíme si těsto, dejte ho na pomoučněný vál a vytvarujte. Potom ho přeložte na vymazaný plech a rozetřete něj kečup. Na těsto rozložte dušenou masovou směs a posypte ji nastrouhaným sýrem. Pizzu dejte péct do vyhřáté trouby. Upečenou pizzu ozdobte petrželkou.

TIP: Místo mletého masa můžete použít vepřové maso, které nakrájíme na proužky a předem naložte do směsi sojové omáčky, piva, bílky, papriky, koření a Solamylu.

Podobné recepty:

Ďábelska topinka, Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza