Jablečný sen s vanilkou

19.10.2012
Potřebujeme:

50 g bílé čokolády, 300 g bílého jogurtu, 500 g jablek, 200 ml vody, 2 vanilkové cukry, 2 PL krystalového cukru, 1 skořicový cukr, 1 PL kukuřičného škrobu

Jak na to:

Jablka oloupejte, nakrájejte na malé kousky, zalijte vodou, přidejte vanilkový, skořicový a krystalový cukr a pod pokličkou vařte do změknutí asi 20-25 min. V malém množství studené vody rozmíchejte kukuřičný škrob a pak ho přidejte k jablkům. Vše nechte za stálého míchání přejít varem. Dezert nechte vychladnout. Bílou čokoládu nastrouhejte.
Do dezertních sklenic rozdělte jogurt, který posypte 2/3 nastrouhané bílé čokolády. Na to dejte vrstvu vychladlých rozvařených jablek. Ozdobte zbytkem strouhané bílé čokolády. Podávejte vychlazené.

TIP: Mezi vrstvu jogurtu a jablek můžete dát třetí vrstvu - trochu vaječného koňaku. Ne jen že tím dezert oživíte, ale bude mít i vynikající chuť.

Podobné recepty:

Rychlý jablečný koláč, Masarykovo cukroví, Rybízový džem s vanilkou, Zapékané nudle, Strawberry frozen