Jahodový tunel

7.11.2012
Potřebujeme:

6 vajec, 160 g polohrubé mouky, 160 g moučkového cukru, ½ kypřícího prášku, 60 g mletých ořechů, ½ kg jahod, čokoládová poleva

Jak na to:

Vymíchejte žloutky s cukrem do pěny, postupně přidávejte mouku s kypřícím práškem, ořechy a tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřete na plech střední velikosti, vystlaný mastným papírem a upečte.

Krém: Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, nechte ji vychladnout. Vmíchejte máslo s cukrem a spojte s kaší. Těsto vyklopte na pocukrované podložku, po šířce ho rozřízněte na 6 pásů a natřete jejich tence krémem.
Na 2 pásy poklademe po dvě řady jahod, natřete na ně krém a do středu uložte ještě po jedné řadě jahod. Ke každému Jahodovému pásu přiložte z boků po dvou plátech těsta tak, aby vám vznikla stříška. Mírně přitlačte. "Tunely" polijte čokoládovou polevou a dejte ztuhnout do chladu.

Podobné recepty:

Vánoční tunel, Ovocný kamarád, Jahodové gofry, Barevné řezy, Zmrzlinový pohár