Jáhlové noky v rajčatové omáčce

4.7.2012
Potřebujeme:

1 šálek jáhel, 1 PL slunečnicového oleje, 3 PL nakrájené cibule, 1 lžička zeleninového bujónu, 1 lžičku kurkumy, 4 šálky vařící vody, 1 lžičku sušeného česneku, 1 PL sojová omáčka, ½ kostky uzeného tofu,, Omáčka: 3 PL olivového oleje, podušené rajčata (namísto čerstvých můžete použít drcené), špetka oregana, špetka bazalky, provensálské koření

Jak na to:

Poduste cibuli, přidejte kurkumu, bujón, zalijte vodou. Přidejte vroucí vodou propláchnuté jáhly, ochuťte a na mírném ohni vařte 20-25 min. Můžete přimíchat pak jemně nastrouhané tofu a olivový olej. Lžičkou vyformujeme velké halušky, které na talíři zalijeme omáčkou.

Omáčka: Všechny suroviny spolu pořádně vymícháme.

Podobné recepty:

Sardinková pomazánka v rajčatové omáčce, Vepřové kuličky v rajčatové omáčce, Rybí karbanátky, Bramborové noky all Amatriciana, Odpalované noky