Bylinková rýže na pekáči

7.6.2012
Potřebujeme:

50 g másla, 1 cibule, 200 g brokolice, 200g květáku, 2 karotky, česneková nať, 1 šálek bílého vína, 250 g rýže Natural, 1 l zeleninového vývaru, 1 PL nastrouhané citronové kůry, 1 svazek citrónové meduňky, 2 stroužky česneku, 4 PL mandlových lupínků, 4 vejce, 2 PL sekaného šťovík, 2 PL kerblíku, 2 PL estragonu, 2 lžíce petrželky, 1 lžička mořské soli, pepř

Jak na to:

V pekáči zahřejte máslo, přidejte nadrobno posekanou cibuli, růžičky brokolice a květáku a vše spolu poduste. Karotku očistěte a spolu s česnekem pokrájejte na tenké plátky. Přidejte k zelenině, podlijeme bílým vínem, přidejte rýži a doplňte zeleninovým vývarem. Osolte, opepřete mletým pepřem. Přikryté pečte při střední teplotě v předehřáté troubě na 200 ° C 20-25 min. Pak posypeme nastrouhanou citrónovou kůrou, nadrobno nasekanou citrónovou meduňkou, česnekem utřeným se solí a lupínky mandlí. Navrch rozdělte vejce a posypte bylinkami. Znovu dejte do trouby a zapékejte dalších 10 min. Vyjmeme z trouby a hned podávejte.

Podobné recepty:

Bylinková rýže, Kapřík po maďarsku, Bulharský salát s olivami, Zapékaná rýže se sýrem a masem, Kuřecí kari polévka s rýží na řecký způsob