Kapr na bílém víně

7.6.2012
Potřebujeme:

4 porce kapra i s kostí, 2 lžičky sardelové pasty, 3 PL másla, 1 PL sekané petrželky, citrony, 1 dl bílého vína, sůl

Jak na to:

Kapra omyjte pod tekoucí vodou, osušte, při kosti nařízněte a do zářezů vložte kolečka citronu. Potřete sardelovou pastou a osolte. Poklademe na vymazaný pekáč, namazanou stranou nahoru a obložte plátky másla. Zalijte bílým vínem a pečte 25-30 min. při 180 ° C. Během pečení podlévejte výpekem.
Před podáváním kapra posypte sekanou petrželkou a ozdobte citronem.

TIP: Pokud použijete více sardelové pasty, kapra už nemusíte solit.

Podobné recepty:

Husí játra s hruškami, Husí játra s hruškami, Kapr na bílém víně, Kapr na víně, Pstruh na bílém víně