Králičí ragú na víně

Potřebujeme:

králičí maso (60 dkg), 2 PL tuku, 1 silnější plátek anglické slaniny (15 dkg), 2 cibule, tymián, 2-3 zrnka jalovce, 2-3 zrnka nového koření, 1 bobkový list, ¾ hrnku červeného vína, 2 PL strouhaného chleba nebo polohrubé mouky, pepř, sůl

Jak na to:

Na tuku opečeme maso pokrájené na malé kousky. Přidejte na nudličky pokrájenou slaninu, na tenká kolečka nakrájenou cibuli. Osolte, opepřete, přisypte koření a krátce osmahneme. Maso zalijte vínem a duste pod pokličkou až je téměř měkké. Během dušení podle potřeby podlévejte vodou. Z omáčky vyberte koření, a vmíchejte do ní nastrouhaný chléb nebo mouku na zahuštění. Za občasného míchání duste dokud maso změkne.
TIP: Můžete přidat k masu také 1 hrnek pokrájených hub.

Podobné recepty:

Husí játra s hruškami, Husí játra s hruškami, Biftek s králíka, Císařské králičí maso, Králičí polévka