Mexické palačinky s krůtím masem

Potřebujeme:

Omáčka: 2 lžíce olivového oleje, 1 malá oloupaná cibule nakrájená nadrobno, 1 malá odjádřená zelená chilli paprička nasekaná nadrobno, 1 lžička mírně pálivého chilli koření, 1/2 lžičky sušeného oregana, 1/2 lžičky mletého kmínu, 800 g konzervovaných krájených rajčat
Palačinky: 100 g hladké mouky, 1 lehce rozšlehané vejce, 250 ml mléka
Náplň: 200 g pečeného krůtího masa nakrájeného na kostičky, 200 g vařených, propláchnutých a okapaných červených ledvinkových fazolí
Na zapečení: 100 g strouhaného čedaru, 4 očištěné jarní cublky nasekané na drobno

Jak na to:

V kastrolu rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme do měkka. Přidáme chilli papričku, koření chilli, oregano, kmín a rajčata. Přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a za občasného míchání dusíme pod pokličkou na mírném ohni 30 minut.
Mezitím si připravíme 8 palačinek a předehřejeme troubu na 180 °C. Do mísy nalijeme třetinu rajčatové omáčky a smícháme ji s krůtím masem a fazolemi. Druhou třetinu nalijeme do mělké zapékací mísy.
Na polovinu palačinky rozprostřeme vrchovatou lžíci krůtí směsi a palačinku přeložíme. Složíme ještě jednou na polovinu až dostaneme trojůhelník a takto připravenou palačinku položíme do mísy na vrstvu omáčky. Totéž provedeme i s ostatními palačinkami. Do mísy je klademe tak, aby se mírně překrývaly.
Vrstvu palačinek přelijeme zbývajicí omáčkou a navrch nasypeme čedar a jarní cibulku. V troubě zapékáme 20-30 minut a podáváme s čerstvým hlávkovým salátem.

Podobné recepty:

Zelné palačinky s uzeným masem, Zapečené palačinky s ořechovou nádivkou, Smažené plněné palačinky, Zapečené palačinky se špenátem, Smažené palačinky