Bramborový salát s uzeninou

Potřebujeme:

800 g nových brambor nakrájených na kostičky, 200 g mraženého hrášku, 4 klobásy nebo 6 frankfukrtských párků, 2 lžíce olivového oleje, 1 malá oloupaná a nasekaná cibule, 1 odjádřená červená paprika nakrájená na kostičky, 6 lžic bílého vínného octa, 6 lžic drůbežího vývaru, 2 lžíce dijonské hořčice, 1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 1 lžíce sakaného čerstvého kopru

Jak na to:

Brambory vaříme 7 minut, přidáme hrášek a vaříme ještě 3 minuty. Důkladně slijeme, nasypeme do velké mísy a necháme vychladnout. Mezitím nalijeme do kastrolu trochu vody a za občasného otáčení v ní klobásy nebo párky prohřejeme. Pak uzeniny vyjmeme a na prkénku je nakrájíme na silná kolečka. Nakrájenou uzeninu přidáme k bramborům a hrášku.
V kastrolu rozpálíme olej a podusíme na něm cibuli s paprikou do měkka. Přidáme vinný ocet, hořčici, kmín, sůl a trochu pepře a za stálého míchání uvedeme do varu. Horkou zálivku nalijeme na bramborovou směs a opatrně ale důkladně promícháme.
Hotový salát vyklopíme na servírovací mísu a posypeme koprem. Podáváme ho teplý i chlazený.

Podobné recepty:

Bramborový salát s celerem a jablky, Bramborový salát s uzeninou, Bramborový salát s uzeninou masem, Zapékané fazole, Bramborový salát se zelím