Topinková pomazánka

4.7.2011
Potřebujeme:

4 velká rajčata, 1 cibule, 3 papriky, 2 chilli papričky, 8 stroužků česneku, 100 ml olivového oleje, 30 ml octa, 35 g cukru, sůl a pepř, bazalka, 200 g mozzarelly na odzobu, chléb na opečení

Jak na to:

Očištěnou zeleninu nakrájejte na drobno, přidejte olej, ocet, cukr, sůl a pepř. Směs vložte do pekáčku, promíchejte a dejte péct asi na hodinu do trouby předehráté na 220 C. Pečte, dokud směs nezačne houstnout. Záleží na tom, jak šťavnatá máte rajčata, pokud směs nehoustne, pečte déle (kline přidejte půl hodinu pečení navíc). Během pečení směs občas zamíchejte.
Pomazánku podávejte s pečeným chlebem, mozzarellou a bazalkou.

Podobné recepty:

Česneková-sýrová pomazánka na očka, Pomazánka ze sýra niva, Pomazánka, Krabí pomazánka jinak, Česneková pomazánka