Cibulová pomazánka

29.6.2011
Potřebujeme:

6 velkých červených cibulí, 2 lžíce olivového oleje, 50 ml balzamikového octa, 50 ml červeného vínneho octa, 80 g třtinového cukru, sůl, pepř

Jak na to:

Cibuli nakrájejte na drobno a v pánvi na oleji ji za stálého míchání opékejte asi 20 minut, než zezlátne a zkaramelizuje.
V průběhu pečení ji můžete osolit, pustí vám šťávu a nebude se připalovat. Po upečení do cibule vmíchejte cukr, oba octy, pepř a duste asi pět minut, až směs začne houstnout a "sirupovatět."

Podobné recepty:

Cibulová pomazánka s vejci a se šunkou, Česneková-sýrová pomazánka na očka, Pomazánka ze sýra niva, Pomazánka, Cibulová omáčka