Převařenky

Potřebujeme:

brambory, houby (nakládané, sušené, mražené nebo žampiony), kopr, vejce, cibule, kořenová zelenina,sůl, bobkový list, kopr, hladká mouka, smetana ke šlehání, vejce

Jak na to:

1. Do hrnce dáme vařit brambory na kostičky, houby, kořenovou zeleninu (nejraději mám z pytlíku na svíčkovou - kostičky). Osolíme a přidáme bobkový list. Můžeme i celý pepř a celé nové koření.2. Když je vše měkkě, přidáme kopr - může být nakládaný sladkokyselý, mražený, sušený, čerstvý (samozřejmě nakrájený nadrobno).3. Zahustíme hladkou moukou rozšlehanou ve vodě. (Pokud nedělám už druhé jídlo, dělám jí hustší).4. Přidáme smetanu ke šlehání a rozšlehané vejce. 5. Necháme přejít varem a ochutíme - já přidávám trochu octa a cukru.Přitom, když se polévka vaří, dám si do malého kastrůlku vařit osolenou a trochu okyselenou vodu. Když se voda vaří, rozklepávám do ní vejce, aby vejce zůstalo pěkně pohromadě. Ty pak dávám hotová do polévky. Potom máme tuto polévku jako jídlo, nic jiného nevařím.