Kuřecí řízek s citronem a šlehačkou

Potřebujeme:

4 kuřecí řízky,1 citron,olej na pánev,1/4l smetany na šlehání,sůl,pepř,mletá paprika nebo bazalka

Jak na to:

Řízky tence naklepeme a podle chuti osolíme a opepříme.Dobře omytý citron oloupeme a okrájíme i bílou slupku.Nakrájíme na tenká kolečka.Na každý řízek položíme plátek citronu,maso přeložíme a sešpendlíme párátkem /já to nedělám/. Na horkém tuku opékáme řízky z každé strany 8 min ,aby získaly zlatavou barvu.Na opečené řízky nalijeme smetanu a vaříme dokud smetana nezhoustne.Nakonec omáčku osolíme a při podávání můžeme maso posypat ml.paprikou nebo suš.bazalkou.

Podobné recepty:

Kuřecí na kokosu, Kuřecí řízek,ala chipsy, Hovězí řízek Dubarry, Vídeňský řízek z kuřecích prsou, Kuře alá Pravoš Nebeský