Šumavské nudle

Potřebujeme:

1/2 kg nudlí (fleky),3 kuřecí řízky,15 dkg anglické slaniny,20 dkg žampionu,15 dkg tvrdého sýra, 1 zakysaná smetana,1 menší pórek,4 stroužky česneku,1 lžíce solamylu, 2 lžíce sójové omáčky,1 lžíce oleje,1 lžička grilovaného koření,1 lžička vegety,trochu bílého pepře,kmín a sůl

Jak na to:

Den předem si připravime: Kuřecí maso nakrájíme na velmi malé kousky a namočíme do marinády připravené ze sójové omáčky, solamylu, oleje, utřeného česneku, grilovacího koření, vegety, pepře a soli. Promícháme a necháme uležet do druhého dne. Poté maso prudce orestujeme.Pórek nakrájíme na kolečka a na pánvi osmahneme společně s anglickou slaninou nakrájenou na kostičky. Přidáme houby, kmín a sůl a společně podusíme cca 10 minut. Sundáme z ohně a vmícháme zakysanou smetanu.Uvařené nudle rozložíme na mírně pomaštěný pekáček a na ně rozložíme maso, které jsme promíchali se směsí pórku, hub a slaniny. Dáme zapéci do trouby na cca 20 minut a nakonec posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme, až se sýr rozpustí. Každou porci na talíři ozdobíme kečupem.Jako přílohu podáváme zeleninový salátChceme-li pokrm připravit bez masa, stačí uvařit nudle, dát na talíř a na ně dát směs z pórku, hub, zakysané smetany a slaniny. Navrch posypat sýrem již bez zapékání.

Podobné recepty:

Nudle s vajíčkem, Asijské nudle, Makové nudle, Nudle na provensálsky způsob, Sójové nudle s fazolemi