Rýže s mušlemi

18.4.2008
Potřebujeme:

4 plátky slaniny, 1 konzerva mušlí, sůl, pepř, 1 lžička másla, 3 šálky rýže, 4 hrnečky vody, 1 středně velká cibule, 20 g sušených hub, 2 zelené papriky, 2 lžíce oleje, 2 šálky smetany.

Jak na to:

Na másle necháme osmahnout rýži. Přidáme vodu, osolíme a uvaříme doměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na pánvi. Přidáme mušle a podle chuti osolíme a opepříme. Cibuli, předem namočené houby a papriky nakrájíme na šikmé proužky. Rozehřejeme olej a vložíme do něj zeleninu a houby. Rychle osmahneme a zalijeme smetanou. Osolíme a opepříme. Přidáme na slanině opečené mušle.
Podáváme s máslovou rýží.

Podobné recepty:

Japonská rýže s mušlemi a pórkem, Rýže, Rýžovo tuňákový salát, Rýže na pomeranči, Dvoubarevná rýže