Banánové čokoládové kostky

Potřebujeme:

250 g rostlinného tuku, 250 g polohrubé mouky, 250 g krupicového cukru, 4 vejce, 3 menší banány, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva.Pleva a zdobení: 100 g moučkového cukru, 50 ml mléka, 1 lžíce škrobové moučky, 2 lžíce kakaa, 100 g ztuženého tuku, loupané mandle nebo barevné želé.

Jak na to:

Tuk s cukrem a se žloutky utřeme do pěny. Jemně vmícháme rozmačkané nebo rozmixované banány a potom mouku rozmíchanou s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem. Dobře promícháme a jemně zapracujeme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Pečeme asi 45 minut ve středně teplé předehřáté troubě. Hotový koláč polijeme čokoládovou polevou, jemně si nožem naznačíme řezy a doprostřed každého dáme sloupnutou mandli nebo kousek želé. Po zatuhnutí polevy kostky nakrájíme. Před podáváním můžeme dát na každou kostku kopeček šlehačky – v tom případě předem nezdobíme. Příprava polevy: cukr rozmícháme s mlékem, škrobovou moučkou a kakaem, přidáme tuk a v horké lázni šleháme do zhoustnutí.

Podobné recepty:

Banánové řezy, Čokoládově banánové jednohubky, Banány se skořicí a rumem, Čokoládové kostky, Čokoládové doutníky - nepečené