Kuličky z nivy

Potřebujeme:

100 g nivy, 130 g másla, 1/2 ba­líčku žervé (lučiny), hrstka vlašských (lískových) ořechů, sterilovaná kapie nebo čer­stvá či nakládaná okurka.

Jak na to:

Změklé máslo a žervé (lučinu) třeme vařečkou, přidáme strou­hanou nivu, vše promícháme a necháme trochu zatuhnout, aby se nám kuličky lépe tvaro­valy. Poté vyválíme v dlaních velikostí zhruba necelé kávové lžičky
Zasuneme do nich čtvrtku vlašského ořechu nebo půlku i celé lískové jádro a obalíme ve strouhaných ořechových jád­rech. Ozdobíme kouskem kaple, případně řezem či různě tvaro­vaným plátkem okurky a upevní­me ozdobným bodlem (šavlič­kou, vidličkou apod.).

Dáme do ledničky nahoru alespoň na dvě tň hodiny ztuhnout, pokud potře­bujeme rychle, použijeme na kratší dobu mrazák. Z uvedené­ho množství připravíme kolem 25-30 kuliček

Podobné recepty:

Masové kuličky s nivou, Masové kuličky Ferrero, Ferrero rošér masové kuličky, Sýrové kuličky, Pomazánka z nivy