Těsto na pizzu

29.4.2008
Potřebujeme:

500 g hladké mouky, 250 ml vlažné vody, 2 lžíce oliv.oleje ,3/4 kostky droždí, špetka cukru a soli

Jak na to:

Rozdrobíme droždí a posypeme špetkou cukru a počkáme až vzejde kvásek. Přisypeme mouku, přilijeme vodu, olej a osolíme. Nejlepší je pak hmotu zamíchat a dát zpracovávat do robotu hnětacíma nástavcema tak na 5-10 minut. Těsto musí bublinkovat a bý tužší než řidší. Potom ho necháme vykynout. Stačí 15-30 min, ale taky je dobre zadelat ho s předstihem a nechat ho kynou i déle a několikrát (tzn. po vykynutí profackovat a nechat zas nakynout). Těsto vystačí na 4 velké tenoučké kulaté pizzy.

Podobné recepty:

Těsto na pizzu, Pizza podle chuti, Pizza podle chuti, Balkánská pizza, Pizza s rybou