Srnčí hřbet

30.4.2008
Potřebujeme:

1 balíček piškotů Opavia, 250g tvarohu, 1 lžíce světlé želatiny, 1 dl mléka, cukr podle chuti,vanilkový cukr trochu rumu, 50g rozinek, sušené švestky nebo merunky,nebo kandované ovoce,šlehačka

Jak na to:

Želatinu rospustíme v mléce ovoce nakrájíme na drobno a s rozinkami namočíme do rumu-pro děti sirup Tvaroh rozmíchame s želatinou,cukrem a vanilkovým cukrem do kašovité hmoty. Formu Srnčí hřbet vyložíme alobalem rozložíme piškoty pokropíme rumem nebo sirupem pokryjeme vrstvou želatinového tvarohu a vrstvou rumového/sirupové/ovoce a rozinek.Pokračujeme další vrstvou piškotů tvarohu a ovoce a ukončíme piškoty Necháme ztuhnout.Před podáním vyklopíme sformy. Povrh obložíme piškoty a ozdobíme šlehačkoua kousky meruněk nebo broskví z kompotu.

Podobné recepty:

Bílkový srnčí hřbet, Srnčí hřbet, Zvěřina na smetaně, Zvěřina na smetaně, Špikovaný srnčí hřbet s houbovou omáčkou a brusinkami