Arašídová omáčka

2.5.2008
Potřebujeme:

150 ml solených pražených arašídů, 2 rozdrcené stroužky česneku, 1 lžíce jemně postrouhaného zázvoru, 1 lžíce koření sambal oelek, 1 lžíce řepkového oleje, 100 ml vody, 2 lžíce sóji, 2 lžíce medu

Jak na to:

Arašídy umeleme ve stolním mixéru. Na oleji krátce osmahneme česnek, zázvor a sambal oelek. Přidáme arašídy a za stálého míchání ještě chvíli osmahneme. Přidáme vodu, sojovou omáčku a několik minut povaříme. Přidáme med. Podáváme s kuskusem a grilovanou zeleninou

Podobné recepty:

Arašídová polévka, Oříškové kuře, Čoko-nugátové řezy, Ruská omáčka, Karamelová omáčka