Pudingová buchta se zakysanou smetanou

5.5.2008
Potřebujeme:

na puding: 700 ml mléka, 3 kakaové pudingy, 4 lžíce cukruna buchtu: 5 žloutků, 200 g cukru krupice, 200 g polo. mouky, 100 ml vody, 100 ml oleje, 1 prášek do pečiva vinný kámen, sníh z bílků, 2 zakysané smatany.

Jak na to:

Žloutky utřeme s cukrem, vodou a olejem. Postupně vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec vmícháme sníh. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Když je buchta na plechu, tak cik cak po celé buchtě přidáme puding a dáme upéci na 180 stupňů do trouby a pečeme do růžova. Když je buchta vychladlá, navrch dáme zakysanou smetanu, do které jseme dali pár lžic cukru. Posypeme grankem a dáme ještě na 1 hodinku do lednice zachladit.

Podobné recepty:

Česneková pochoutka, Péřová buchta, Mrkvová omáčka se zakysanou smetanou, Okurkový salát se smetanou, Kuřecí rychlovka se zakysanou smetanou