Losos na víně

9.5.2008
Potřebujeme:

1 kelímek smetany, 1 sklenka bílého vína, 2 lžíce kečupu, 40g tvrdého sýra (Eidam 30%), máslo, citron pepř, sůl, kopr

Jak na to:

Lososa (staek) nakrájíme na cca 5cm plátky, osolíme, opepříme a na másle z obou stran osmahneme. Mezi tím připravíme omáčku, nastrouháme sýr, přidáme smetanu, víno, kečup a šťávu z jedné poloviny citrónu. Mírně osmaženého lososa vložíme do pekáče, zalejeme omáčkou, přidáme špetku kopru a zhruba 30min pečeme v troubě. Podáváme s bramborem a plátkem citrónu.

Podobné recepty:

Losos se smetanovou omáčkou, Losos na víně, Losos na rajčatech, Losos s rajčatovou omáčkou, Losos marinovaný ve víně