Dortíčky s čokoládovým krémem

11.5.2008
Potřebujeme:

180 g tuku, 100 g moučkového cukru, 1 žloutek, 100 g mletých ořechů, 200 g hladké mouky, hladká mouka na vyválení Krém: 140 g másla, 140 g moučkového cukru, 100 g čokolády na vaření, kakaová nebo čokoládová poleva, ořechová jádra na ozdobu

Jak na to:

Změklý tuk rozetřeme s cukrem, přidáme žloutek a napěníme. Přisypeme ořechy, prosátou mouku a zpracujeme v těsto. Necháme je 30 minut odležet, pak je vyválíme v plát, vykrájíme kolečka a upečeme v horké troubě (220°C). Po vychladnutí je spojíme po dvou krémem, potřeme polevou a zdobíme kousky ořechových jader.

Příprava krému:
Změklé máslo napěníme s moučkovým cukrem a přidáme čokoládu rozehřátou v malé nádobě ve vodní lázni.

Podobné recepty:

Špaldové dortíčky s krémem, Bílková roláda s čokoládovým krémem, Kakaové dortičky, Nepečený Pudinkový dort s hroznem, Bílková roláda s čokoládovým krémem