Rizoto s anglickou slaninou, zeleninou a šlehačkou

Potřebujeme:

3 sáčky varné rýže, asi 15 dkg anglické slaniny, 1 cibule, 1 sáček mražené zeleniny (dala jsem Veronskou směs), kostka hovězího bujónu, 1 šlehačka, 1-2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, olej.

Jak na to:

Do menšího kastrůlku nalijeme asi 3/4 l vody a rozpustíme v ní bujón. Necháme krátce přejít varem, a pak odstavíme z ohně. K rozpuštěnému bujónu vlijeme šlehačku a promícháme. Na trošce oleje osmahneme nakrájenou cibuli na půlkolečka spolu se slaninou nakrájenou na kostičky. Až cibule zesklovatí a slanina je trochu osmahnutá, přidáme rýži, kterou jsme vysypali předtím ze sáčků a opláchli pod tekoucí vodou. Orestujeme krátce rýži s cibulí a slaninou a přisypeme zeleninovou směs. Promícháme a zalijeme směsí bujónu a šlehačky. Voda by měla být asi 2 cm nad rýží. Podle chuti dosolíme, popř. opepříme. Za občasného míchání vaříme asi 20-25 minut. Voda se musí vsáknout a rýže musí být měkká. Když je rýže tvrdší a vody málo, tak přilejeme ještě trošku další vody. Po uvaření vmícháme prolisovaný česnek. Rizoto má jemnou chuť po šlehačce a hezky voní po česneku. Sypeme strouhaným sýrem.

Podobné recepty:

Sekana s anglickou slaninou, Zapékané brambory s nivou a anglickou slaninou, Kuřecí játra s anglickou slaninou na rožni, Kuřecí stehýnka na slanině, Pikantní zapékané rizoto