Rýže s mletým masem a hlávkovým zelím

15.5.2008
Potřebujeme:

250 g dlouhozrné rýže, 500 g hlávkového zelí, 1 středně velkou cibuli, 2 PL másla nebo rostlinného tuku, 500 g mletého hovězího masa (nebo Krůtí měšťanské maso), 3 PL rajského protlaku, pepř, sůl, 1 KL kari, 1 malý svazek petrželky, 75 ml husté zakysané smetany PL-polévková lžíce KL-kávová lžička

Jak na to:

Příprava:
1. Uvaříme rýži. Zelí očistíme a nakrájíme na jemné proužky. Oloupanou cibuli drobně rozkrájíme.

2. Ve velké pánvi rozpálíme lžíci tuku, na kterém osmažíme krátce cibulku. Přidáme mleté maso, osolíme, dobře osmahneme, až se vytvoří hrudky. Potom přidáme nakrájené zelí, trochu podlijeme a lehce podusíme. Vmícháme protlak, ochutíme pepřem, kari kořením a vše zhruba 10 minut prohříváme.

3. Maso se zelím dobře promícháme s předem uvařenou rýží, upravíme na talíře, dochutíme pokapáním kysanou smetanou a posypeme petrželkou.

Podobné recepty:

Zelné taštičky, Zelné taštičky, Kuličkové lečo, Rizoto s mletým masem, Šafránová rýže