Kuřecí řízky po toskánsku

Potřebujeme:

4 kuřecí řízky, 2 stroužky česneku, olej, 4 lístky šalvěje (ne­bo sušená šalvěj), mletý pepř, sůl.

Jak na to:

Kuřecí řízky odblaníme, nakle­peme paličkou na maso tak, aby byly pokud možno rovné, osolí­me, opepříme, potřeme olejem, poklademe šalvějovými lístky (posypeme sušenou šalvějí), vložíme na pánev s rozehřátým olejem a přidáme česnek.

Přiklopíme je pokličkou o má­lo menší, než je pánev, ale tak velkou, aby zatížila kuřecí řízky. Pokličku zatížíme závažím a na mírném plameni dusíme 10 mi­nut. Pak řízky obrátíme, opět za­tížíme poklicí a závažím a dusí­me ještě asi 5 minut, až řízky změknou.

Podáváme s dušenou zeleninou a s brambory.

Podobné recepty:

Dušené kuřecí řízky s cibulí, Harmonické kuřecí řízky, Kuřecí řízky v marinádě, Zapékané kuřecí řízky, Kuřecí řízky obalené sýrem a hořčicí