Medovník

Potřebujeme:

50 dkg mouky hladké, 17dkg cukr moučka, 20 dkg Hery, 2 celá vejce, 2 poloviny lžíce medu, 2 malé lžičky jedlé sody, dušená ořechová směs krém: 1 máslo, 10dkg cukru, van.pudink uvařený v mléce

Jak na to:

Vše zpracovat a rozdělit na – malý plech 5 částí , velký plech 3 části / minimálně/

1. – 4. plech upečeme a po vychladnutí pomažeme marmeládou a pak krémem:
1 máslo, 10 dkg cukru, 1 puding uvařený v mléce.
5. plech před upečením pomažeme polevou : 30 dkg krájených vlašských ořechů , 10 dkg másla, 2 lžíce medu- vše podusit na mírném ohni.

Po upečení placky spojíme a necháme odležet minimalně dva dny.
Pečeme : 1-4 plech 180 °C asi 5 minut
5 plech 180°C asi 10 minut – v polovině pečení dlaní zarovnat vyčnívající ořechy

Podobné recepty:

Medovník, Medovník, Tatranský medovník, Medovník, Medovník