Čokoládová skořápka plněná mascarpone a jahodami

Potřebujeme:

Na korpus: 225g hořké nebo hořkomléčné čokolády, 225g hrubších sušenek (já používám karamelové Lotus)
Na náplň: 2 kelímky (2x 250g) mascarpone, 1 kelímek (200 ml) zakysané smetany, zrníčka z půlky pravého vanilkového lusku, 2-3 lžíce krystalového cukru (podle chuti a podle zralost jahod), 500 g omytých, odstopkovaných jahod snítka máty

Jak na to:

1. Vezměte větší misku s plochým dnem a vyložte jí dvěma pláty potravinové fólie křížem přes sebe. Křížem jsou proto, aby se vám později korpus dobře vyndaval ven. Čokoládu nalámejte na kousky a dejte jí do kovové misky, posazené na hrnec s vroucí vodou. Pokud jste zatím nepřivykli tomuto užitečnému „zařízení“ zvanému vodní lá-zeň, rozpouštějte čokoládu 3 minuty v mikrovlnce na nejniľší výkon (350W).

2. Sušenky nasypte do igelitového pytlíku (nejlépe se zavíracím patentem) a rozválejte válečkem nahrubo. Pak drobečky přisypte k roz-puštěné čokoládě, pečlivě promíchejte, vypněte oheň a nechte chvíli chladnout. Pomocí obrácené polévkové lžíce nebo gumové stěrky na-tlačte čokoládovou směs do vystlané misky tak, aby rovnoměrně po-krývala stěny a dno. Dejte do chladu (nemusí to být nutně do lednice – čokoláda tuhne sama, takže nejlépe do spíže).

3. Smíchejte všechny ingredience na náplň v misce. Zkontrolujte korpus. Je-li už tuhý, opatrně zatáhněte za fólie a vyprostěte jej z misky. Položte na větší talíř, naplňte krémem, ozdobte půlkami jahod a má-tou.

Podobné recepty:

Jahodová zmrzlina s mascarpone, Těstoviny mascarpone, Hruškově-čokoládová náplň, Jahodové tiramisu, Tiramisu - 20 porcí