Musaka

2.6.2008
Potřebujeme:

600 g různého mletého masa, 400 g brambor, 2 cibule, 200 g rajčat, 2 lilky(když nemám lilky, dávám bílé papriky a je to taky dobré), olej, mletý pepř, mletá paprika, tymián, 1/4 l masového vývaru, kelímek bílého jogurtu, 3 vejce, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička prdop., sůl.

Jak na to:

Cibuli, rajčata a lilky nakrájíme a spolu s masem opečeme na oleji.Osolíme a okořeníme dle chuti. Do olejem vymazaného pekáče na dno rozložíme polovinu masové směsi. Na ni dáme na plátky nakrájené brambory a navrch zbytek masa. Zalejeme vývarem a v troubě pečeme asi 45 min. Rozšleháme jogurt s vejci, moukou a kypřícím práškem, mírně osolíme a pekáč zalejeme. Prudce dopečeme necelých 15 min. až se vytvoří kůrčička.

Podobné recepty:

Lilková musaka, Musaka na řecký způsob, Musaka z mletého masa, Cuketová musaka, Bulharská musaka s bramborami