Plněnné cannelloni po italsku

27.5.2008
Potřebujeme:

250g CANNELLONI (1Krabice), 1 láhev rajčatového pyré (Passata)750ml, 500g mletého hovězího masa, 1 menší cibule, olivový olej, 250g šunky, sýr mozzarella, 2 pytlíky v nálevu po 125g (nebo můžeme nahradit sýrem parenice neuzená), sůl, bazalka, parmazán

Jak na to:

Pro rychlejší a snadnější přípravu si omáčku s mletým masem připravíme již den předem .Můžeme to vařit samozřejme týž den ale je to náročnější na čas.Do kastrolu nalijeme olej a přidáme na drobno pokrájenou půlku z menší cibule kterou necháme zesklovatět..Potom přidáme mleté maso a osmahneme než se zatáhne .Přilijeme rajčatové pyré,přidáme bazalku a podlijeme 2 dl vody.Za občasného míchání vaříme při nejmírnějším stupni asi 1 a půl až 2hodiny.Důležité pomalu a míchat.Mezitím si nakrájíme na kousky šunku a sýr na plnění.Vezmeme zapékací mísu a vymažeme máslem.Na dno mísy dáme trochu uvařené omáčky.Vezmeme trubičku(Cannellone) a naplnime šunkou sýrem a masíčkem s omáčkou a klademe těsně vedle sebe do zapékací nádoby.Takhle uděláme 2 patra při vyšší nádobě můžou být i 3 ale to je maximum.Mezi každým patrem podlijeme omáčkou!!Nakonec Cannelloni zalijeme zbylou omáčkou s masem a hodně posypeme parmazánem.Vložíme do trouby a pečeme pri 180 stupních asi 45min.Po upečení doporučuji nechat tak 10min. odpočívat aby se nám to při krájení nerozpadalo.

Podobné recepty:

Římské cannelloni, Špenátové Cannelloni, Rýže po italsku, Smažený sýr po italsku, Fazole po Italsku