Mexická rýže

6.6.2008
Potřebujeme:

1 malá cibule, 2 malé stroužky česneku, 1/2 červené papriky, 1 hrnek rýže (cca 2 dcl), 2 lžíce kečupu, sul, 1/2 lžíce olivového oleje, 1/2 kostky bujónu Wurtzel

Jak na to:

Na olivovém oleji krátce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky pokrájenou papriku a prolisovaný česnek. Mezitím asi ve 3 dcl vody rozpustíme bujónovou kostku. Ke směsi cibule, papriky a česneku přidáme suchou rýži a promícháme, pak přidáme kečup, osolíme a na závěr zalijeme 3 dcl bujónu. Přikryjeme pokličkou a asi 20 minut pečeme při 180 st. Po upečení zkusíme, zda je rýže měkká a lehce promícháme, aby unikla pára. Mužete si okořenit tabascem

Podobné recepty:

Mexické těstoviny, Mexická káva, Krabí salát, Mexická káva, Rýžovo tuňákový salát