Středomořská treska

17.6.2008
Potřebujeme:

400 g nakrájených rajčat z konzervy, 1 nakrájený stroužek česneku, 1 lžíce protlaku, 1 lžíce pernodu, 1 lžíce kaparů, 60 g černých oliv bez pecek, 4 porce tresky (cca 200 g), 150 ml bílého suchého vína, 1 bobkový list, čtvrt lžičky celého černého pepře, tenký proužek citrónové kůry, snítky petrľelky na ozdobu.

Jak na to:

Nakrájená rajčata, česnek, protlak, pernod, kapary a olivy dáme do hrnce. Podle chuti osolíme a opepříme a pomalu zahříváme. Zatím dáme do hluboké pánve rybí maso a podlijeme je vínem. Přidáme bobkový list, celý pepř a citrónovou kůru a tekutinu přivedeme k varu. Zmírníme oheň, pánev přikryjeme pokličkou a maso dusíme 10 minut. Ryby rozdělíme na nahřáté talíře a udržujeme teplé. Tekutinu, v níž se vařily, přecedíme do směsi s rajčaty, přivedeme k varu a krátce povaříme. Omáčku rozdělíme na ryby. Porce ozdobíe petrželkou a ihned podáváme.

Podobné recepty:

Zapékaný kapr nebo treska, Treska trochu jinak, Falešná treska, Skotská treska Finnan haddie, Falešná treska