Zapečené papriky

16.7.2008
Potřebujeme:

NEpálivé papriky - jakékoliv druhy+barvy = 8-12 ks Rajčata + ev.rajčinové papriky či kapie = 8-12 ks Cibule syrová = 2 kusy Maso mleté = asi 10 dkg Rýže vařená = asi hrst Vejce syrové = 1x Mouka hladká = polévk.lžíce Koření: sůl, pepř-mletý, paprika-slad.mletá Sádlo tuhé=nejlépe domácí-nebo i kupov.= 8 lžic Sýr strouhaný (eidam,nebo jiný) = cca 10-15 dkg

Jak na to:

V míse spojit dohromady mleté maso, vařenou rýži, syrové vejce, hladkou mouku a uvedené koření. po řádném promíchání vznikne polohustá hmota, kterou naplníme NEpálivé papriky, které jsme předtím vydlabali a vyčistili od jádřinců. Přiklopit víčkem papriky se stopkou (přilepí se) a vložit do vařící vody, kde nechat vařit 5-10 minut (podle velikosti paprik).
Mezitím vymazat vyšší plech tuhým sádlem po celé ploše,nakrájet na kolečka cibuli,rajčata +kapie + papriky rajčinové a polovinou této směsi poházet plech. Pak vyndat převařené-plněné papriky a dát je na tu poházenou zeleninu v plechu. Navrch pak nasypat přes ty papriky druhou polovinu této zeleninové směsi a dát zapéci doprostřed středně teplé trouby. Když začne silně vonět a trošku se zkroutí zelenina navrchu paprik, tak to celé jemně posypat strouhaným sýrem, který se rozpustí navrchu. Servírovat celý plech na prkénku doprostřed stolu, každému dát kus měkkého-dobrého-obyčejného chleba.

Podobné recepty:

Papriky zapečené se sýrem, Zapečené plněné papriky, Zapečené hranolky, Pečený okoun, Zapečené plněné papriky