Lingurské plněné lilky

Potřebujeme:

2 lilky bez stopek (celkem cca 500 g), 300 g oloupaných brambor na kostičky, 30 ml olivového oleje, 1 malá nadrobno nakrájená cibulka, 1 najemno nakrájený stroužek česneku, mletá paprika, nové koření, 1 vejce, 40 g strouhaného parmazánu, 20 ml čerstvé strouhanky, sůl, čestvě mletý pepř, lístky hlávkového salát a snítka čerstvé máty na ozdobení.

Jak na to:

Ve velkém hrnci přivedeme k varu lehce osolenou vodu. Vložíme do ní celé lilky a 5 minut je povaříme. Vyjmeme naběračkou a dáme stranou. Do hrnce nasypeme brambory a vaříme cca 20 minut do změknutí. V pánvi rozpálíme olej, vsypeme cibulku a necháme zesklovatět. Přidáme nakrájenou duľinu lilku a česnek a smažíme cca 7 minut. Občas zamícháme, poté směs vyklopíme do připravené mísy. Brambory slijeme, rozmačkáme a spolu s kořením a vejcem přidáme k lilkové směsi. Stranou ponecháme asi 20 g parmezánu, zbytek přimícháme do směsi. Osolíme a opepříme. Směsí naplníme slupky lilků. Pak smícháme strouhanku a zbytek parmezánu a lilky zlehka posypeme. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů po dobu 45 minut - dokud není slupka křupavá.
Ozdobíme mátou a podáváme se salátovými lístky.

Podobné recepty:

Lilky plněné kuřecím masem, Lilky plněné kuřecím masem, Lilky plněné šunkou a žampiony, Zapečené plněné lilky, Plněné lilky