Vanýskova brokolicová husťoška

Potřebujeme:

asi 1,5 cm másla, dětská krupička nebo vločky nebo hrubá krupice nebo jáhly, trochu mražené zeleniny, 1 brokolice (lze nahradit i celým pytlíkem zeleniny, květákem), koření do polévky

Jak na to:

Máslo rozpustíme a orestujeme v něm nějakou zavářku /krupičku, jáhly, vločky/, já osobně dávám hrubou krupici, aby tam byla cítit. Zaliju vodou, přidám brokolici. Dávám ty celé růžičky. Ochutím polévkovým kořeníma nechám povařit. Po chvíli přidám mraženou zeleninu /jakou mám doma/ a vařím až je obé měkké Potom asi 1/3 zeleniny vyberu stranou a zbytek rozšlehám tyčovým mixérem. Vyndanou zeleninu trochu pokrájím a vložím zpět do polévky. Pro zjemnění možno přidat trochu šlehačky, mléka. Nemusí být. Posypu petrželkou.

Podobné recepty:

Zeleninové karbanátky (brokolicová-květákové), Brokolicová pomazánka, Brokolicová pomazánka, Brokolicová pomazánka, Brokolicová-jogurtová polévka