Jogurtová buchta

16.8.2008
Potřebujeme:

hrnek hrubé mouky, hrnek polohrubé mouky, hrnek pískového cukru (může být i míň - já dávám jen 3/4, protože nemám moc ráda sladké buchty), 1 prášek do pečiva, půl hrnku oleje, 2 vejce a to nejdůležitější - 500g bílého jogurtu, ovoce (rybíz atd.) a drobenka

Jak na to:

Do mísy vyplácneme jogurt, přidáme vajíčka a špetičku soli a za stálého šlehání přidáváme prosátou mouku s práškem do pečiva a olej (nastřídačku), vznikne těsto konzistence krupicové kaše, vlijeme na plech s vyšším okrajem, posypeme rybízem a drobenkou a šup s tím do trouby. Pečeme 35-40 minut na 180 °C (já dala ze začátku tak na 20 minut na spodní a potom na dopečení na prostřední příčku - můžeme provést špejlový test).

Podobné recepty:

Jogurtová buchta, Jogurtová buchta, Chřest smažený v těstíčku, Pudingová buchta se zakysanou smetanou, Jogurtová omáčka