Smažená jablíčka

2.9.2008
Potřebujeme:

1 vejce, 1 lžíce cukru, 60 ml mléka, špetka soli, 1 lžička oleje, 120 g hladké mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 3-4 nakyslá jablka, citrón, olej na smažení, moučkový cukr na posypání

Jak na to:

Vejce s cukrem ušleháme do pěny, vmícháme mléko, sůl, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Necháme chvíli odležet. Mezitím oloupeme jablka, vykrojíme jadřinec a nakrájíme na 0,5 - 1 cm silné plátky a pokapeme citrónovou šťávou. Čím slabší budou plátky, tím bude jablíčko měkkčí a propečenější.Kroužky jablek namočíme v těstíčku a smažíme na pánvi na rozpáleném oleji. Přebytečný tuk vysajeme ubrouskem. Hotová jablka posypeme moučkovým cukrem. Podáváme ještě teplé. Můžeme přidat zmrzlinu, kterou posypeme skořicí.

Podobné recepty:

Plněné jablíčka s lanýži, Jablíčka v negližé, Karamelové jablíčka, Smažené jablíčka, Mrkvový salátek z mrkve a jablíčka, posypaný klíčky