Japonská rýže se šunkou

6.9.2008
Potřebujeme:

500g rýže-nejlepší je parboiled, 200g šunky, 150g sterilované kukuřice, 150g sterilovaného hrášku, 150g sterilovaných žampiónů, 2 červené papriky, 2 střední cibule, sůl, pepř mletý ,olej

Jak na to:

Rýži uvaříme ve slané vodě a scedíme.Nakrájenou cibuli na oleji necháme zesklovatět,přidáme nakrájenou šunku na jemné nudličky nebo nastrouháme,papriky také na nudličky,trochu posekané žampióny a podusíme krátce.Pak zamícháme směs spolu s kukuřicí a hráškem do rýže a ochutíme.Podáváme chlazené jako salát s pečivem nebo jako přílohu k masům.

Podobné recepty:

Milánská rýže, Japonská rýže v omeletě, Japonská rýže s mušlemi a pórkem, Japonská rajčatová rýže , Krůtí filé s jablky a šunkou