Gratinovaný losos s hlívou ústřičnou

10.9.2008
Potřebujeme:

1 menší losos nebo 6 hotových plátků,200g hlívy ústřičné,1 menší cibule,3 lžíce oleje,sůl, pepř,kmín, 4dcl st.mléka,2 lžíce hl. mouky, 100g tvrdého nastr.sýra, 30g másla,citr.šťáva,koření na mořské ryby nebo jen sl. paprika a pepř.

Jak na to:

Rybu si asi 3 hod dopředu okořeníme a zakapeme citr. šťávou a dáme do lednice.Před přípravou si uděláme sýrový bešamel:na másle osmahneme mouku,zalijeme studeným mlékem, osolíme a opepříme, necháme přejít varem a vmícháme asi 2/3 tvrdého sýra.Na oleji zpěníme cibulku a nakrájenou hlívu opečeme, přidáme pepř a kmín,lehce podlejeme a asi 20min dusíme-voda musí být odpařená.
Rybu obalíme v hl. mouce a na troše olejeme opečeme z obou stran. Do zapékací mísy vložíme porce ryby, na každou dáme kopičku podušené hlívy a rozetřeme lžíci bešamelu.Dáme do vyhřáté trouby zapékat.Před dohotovením posypeme zbytkem str.sýra a necháme ho v troubě zrůžovět.Podáváme s bramborovou kaší a zel. salátem.

Podobné recepty:

Celozrnné těstoviny s hlívou ústřičnou, Těstoviny s hlívou ústřičnou, Těstoviny s hlívou ústřičnou, Těstoviny s hlívou ústřičnou, Pizza s hlívou ústřičnou