Japonská rýže s mušlemi a pórkem

24.9.2008
Potřebujeme:

3 šálky rýže, 3 a půl šálku vody, 1 krabička konzervovaných mušlí, 1 pórek (používá se i zelená část pórku nebo zelená cibulová nať). Marináda: půl lžičky soli, 1 lžička sójové omáčky, 2 lžičky rýžového nebo bílého vína

Jak na to:

Rýži propláchneme, zalijeme vodou a dáme vařit. Mušle marinujeme s pórkem deset minut v marinádě. Po deseti minutách varu přidáme do hrnce s rýží mušle, našikmo nakrájený pórek i marinádu a necháme rýži dovařit doměkka.
Podáváme se sójovou omáčkou jako samostatné jídlo nebo přílohu k rybám či jinému masu při slavnostních příležitostech.

Podobné recepty:

Japonská rýže se šunkou, Japonská rýže v omeletě, Rýže s mušlemi, Japonská rajčatová rýže , Japonská polévka z mušlí