Králík v Římském hrnci

Potřebujeme:

4 porce králíka, 200 g vypeckovaných sušených švestek, 400 ml růžového vína (nebo bílého), 2 bobkové listy,sůl a pepř podle chuti, špetka každého, hřebíček, tymián, skořice, muškátový oříšek,1 na jemno posekaný česnek, 200 g čerstvé smetany, 2 lžíce mouky,2 lžíce másla

Jak na to:

Namočit hrnec.Oprat maso a osušit ho. Posypat ho kořením a ochutit ho solí a pepřem. Vložit maso do hrnce, obložit ho švestkami, česnekem, zalít ho vínem a nahoru položit bobkové listy.Přiklopit poklop hrnce a hrnec vložit do studené trouby. Tu nastavit na 200°C (plynovou na 6). Péct 1 hodinu a zalít vše smetanou. Pomocí vidličky spojit mouku s máslem a vložit je do hrnce na zahuštění. Omáčku promíchat. Hrnec nechat odkrytý a ještě asi na 5 minut vložit do trouby.Podávat s rýží, nebo bramborami a skleničkou stejného vína.Omyté celé přibližně stejně velké brambory se mohou přidat do hrnce hned na začátku pečení.

Podobné recepty:

Kuře v římském hrnci, Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou, Kuře na bramborách v římském hrnci